Sportshirts bedrukken in kleine oplage

Ben jij op zoek naar een manier om extra sfeer te geven aan een bedrijfsuitje of sportevenement? Dan is het laten bedrukken van een sportshirt een uitstekend idee! Zo kun je de namen van jouw vriendengroep op het sportshirt afdrukken, de logo’s van jouw bedrijf tentoonstellen of jouw clubkleuren verwerken in het ontwerp. Vaak is er echter wel iets waar jij op moet letten bij het bedrukken van sportshirts: de minimale oplage. Dit is het aantal sportshirts dat jij verplicht moet afnemen voordat jouw bestelling door kan gaan. Waarom er een minimale oplage is en wat dit aantal sportshirts bij ons is vertellen wij jou in deze blog. 

Iedere leverancier is anders

Het is verstandig om goed onderzoek te doen naar de randvoorwaarden van de verschillende aanbieders van custom sportkleding. Zo is voor iedere leverancier het minimum aantal sportshirts anders en kun je aan de hand van dit getal dus wel of niet in een kleine oplage persoonlijke sportshirts bestellen. Redenen voor dit verschil kunnen uiteenlopen tussen hoge opstartkosten, hoge verzendkosten of een groot klantenbestand waardoor alleen grotere orders voorrang krijgen. Bij ons, TBT Sportwear, vragen wij een minimale afname van vijf sportshirts aan de klanten. Dit is perfect aantal voor kleinere sportteams of vriendengroepen die mee willen doen aan een sportevenement. Wij tellen het aantal sportshirts per ontwerp, niet per maat of pasvorm. Hierdoor kun jij voor iedereen een passend shirt ontwerpen en al vanaf vijf sportshirts een bestelling plaatsen bij ons. Vind je vijf sportshirts toch te veel omdat je alleen voor jezelf wilt bestellen? Dan is er gelukkig nog een tweede manier om een sportshirt te bedrukken.

Twee manieren van bedrukken

Er is nog een manier waarop jij logo’s of namen op een sportshirt kunt bedrukken. Normaal gesproken wordt een grote lap stof door een printer in jouw gewenste ontwerp bedrukt. Hierdoor heb jij de volledige vrijheid in kleuren en patronen. De tweede optie is het bedrukken door middel van een heatpress. Dit apparaat verwarmd plastic folie dat op maat is gesneden en drukt dit op een bestaand sportshirt. Op deze manier kun je snel en vanaf één stuk aanpassingen maken aan het ontwerp van jouw sportshirt. Ook deze manier van bedrukken is een optie bij TBT Sportwear. Je kunt uit meerdere kleuren folie kiezen, maar niet de kleur van het sportshirt veranderen. Ook zullen wij eerst samen overleggen of jouw wensen haalbaar zijn. Het bedrukken door middel van een heatpress heeft namelijk wel wat limitaties in de grootte van de details zoals lettertype of kleine onderdelen van een logo. Als je dus een gedetailleerder sportshirt wilt ontwikkelen raden wij jou aan om voor het printen van jouw ontwerp te kiezen. Als een snelle en eenvoudige aanpassing jouw voorkeur heeft kan dit dus gelukkig ook door de heatpress. De keuze is helemaal aan jou! 

Heatpress custom bedrukking bij TBT Sportwear