Ontwerp jouw wielerkleding voor mountainbiken

Voor de fanatieke fietser die kleding voor mountainbiken zoekt hebben wij goed nieuws! Bij ons, TBT Sportwear, bieden wij een groot assortiment aan kleding voor mountainbiken. En om het nog beter te maken kun je jouw mountainbikekleding ook nog eens volledig zelf ontwerpen. Zo stap jij vol trots op de mountainbike en kun je in een uniek en persoonlijk ontwerp de bossen en bergen doorknallen. Kleding voor mountainbiken bestaat natuurlijk uit een wielershirt en een wielrenbroek. Hieronder kun je meer lezen over de verschillende opties wat betreft de materiaalkeuzen.

Kleding voor het mountainbiken: het wielershirt

Je kunt uit drie typen wielershirts voor het mountainbiken kiezen. Ieder shirt heeft zo zijn voordelen die wij hieronder zullen toelichten.

De eerste optie is ons Classic wielershirt. Dit wielershirt is een allround shirt met lycra mouwen en een geweven stof op de borst, rug en zijpanelen. De kleine ventilerende gaatjes in die stof zorgen voor de warmteafvoer. De mouwen sluiten naadloos aan op jouw arm door onze pasvorm en de rekbaarheid van het lycra.

De tweede optie is ons Aero wielershirt. De voor- en achterkant van dit aerodynamische wielershirt zijn volledig opgebouwd uit lycra. Deze rekbare stof zal de contouren van jouw lichaam volgen en mee rekken voor de minste luchtweerstand. De mouwen bevatten een reliëf waardoor het shirt nog beter door de lucht snijdt. Om toch ademende kwaliteit van het fietsshirt te behouden is de zijkant van een mesh-stof gemaakt waardoor warmte afgevoerd wordt tijdens zware inspanningen en hete dagen op de mountainbike.

Als derde optie kun jij kiezen voor ons Climb wielershirt. Deze is gemaakt van zeer ademende stoffen en is perfect geschikt voor presteren in warme omgevingen. Luchtige kleding voor mountainbiken is zeker in de zomer een verstandige optie. Door het vele klimmen en fietsen in een beboste omgeving kan jouw lichaamstemperatuur behoorlijk oplopen. Welk type wielershirt je ook kiest, wij gaan er hoe dan ook een fantastisch ontwerp op zetten!

Kleding voor het mountainbiken: de wielrenbroek

Tijdens het mountainbiken ontvang je veel klappen op jouw lichaam. Ook het zitvlak krijgt er behoorlijk van langs. Goede kleding voor het mountainbiken kan jouw comfort verhogen. Zo ook onze wielrenbroeken met heerlijke zemen. Hiervoor hebben wij twee soorten fietsbroeken in ons assortiment.

De eerste optie is onze Classic fietsbroek. Deze bevat een stevig zeem welke wij na het testen van meerdere opties uiteindelijk hebben uitgekozen. Uit eigen ervaring en feedback van onze klanten weten wij dat dit zeem urenlang plezier op de mountainbike biedt. De brede bretels van de Classic fietsbroek zijn opgemaakt uit een ademende mesh-stof. Door de breedte van de bretels wordt de druk over een groter oppervlakte verdeeld waardoor je ze niet zult voelen zitten tijdens het mountainbiken.

De tweede optie is onze High Performance wielrenbroek. Deze wielrenbroek verschilt in een aantal facetten met de Classic wielrenbroek. Het eerste verschil zit in de zeem. De High Performance wielrenbroek is uitgerust met een zeem van Elastic Interface®. Dit zeem wordt door alle grote merken gebruikt in hun fietsbroeken en is nu dus ook in onze TBT High Performance wielrenbroeken te vinden. Daarnaast zijn de bretels naadloos afgewerkt, wat het comfort van de High Performance wielrenbroek vergroot. Het laatste verschil zit in de gripbanden van de broekspijpen. Deze zijn breder dan die van de Classic wielrenbroek, wat het comfort van de High Performance wielrenbroek nog meer vergroot. Ook nu kun je eigenlijk geen slechte keuze maken, beide fietsbroeken zullen jou sowieso blij maken tijdens de ritten door het ruige terrein. 

Begin met het ontwerpen van jouw mountainbiken kleding

Zoals je hebt kunnen lezen kun jij jezelf helemaal uitleven in het ontwerpen van kleding voor het mountainbiken bij TBT Sportwear. Ben je geïnteresseerd geraakt naar ons assortiment en ben je benieuwd naar ons bestelproces? Kijk dan op Pagina Wielerkleding ontwerpen. Neem contact met ons op via ons contactformulier zodat wij er samen wat moois van kunnen maken!