Hoe hard rijd een beginnende wielrenner?

Over het algemeen fietsen beginnende wielrenners gemiddeld tussen de 20 en 25 kilometer per uur op vlakke wegen. Naarmate ze meer ervaring opdoen en hun conditie verbetert, kunnen ze hun snelheid en afstand geleidelijk aan verhogen. Het is lastig om een passende snelheid voor jou aan te geven aangezien dit afhankelijk is van verschillende factoren zoals leeftijd, geslacht, conditie, ervaring, type fiets en terrein.

Het is belangrijk om te onthouden dat het doel van wielrennen niet alleen is om zo snel mogelijk te fietsen, maar ook om te genieten van de rit en jezelf uit te dagen om beter te worden. Door regelmatig te trainen en jezelf uit te dagen, kun je jouw fietssnelheid en uithoudingsvermogen vergroten waardoor je elke keer een beetje beter wordt. Dat is dan ook de reden dat profs het vaak over training en voorbereidingen voor de wedstrijden hebben. Zij trainen de hele winter door om met een zo goed mogelijke conditie te beginnen aan een nieuw seizoen.

Ons aandeel als wielerkleding fabrikant is dan ook om zo aerodynamica mogelijke wielerkleding te ontwikkelen. Met onze Aero wielershirt verlaag je de luchtweerstand. Doordat ons wielershirt is opgebouwd uit 2 verschillende Lycra materialen, gecombineerd met een zij-stof waarin een grotere mesh zit verwerkt kan je tijdens de inspanning alsnog je warmte kwijt. Onze aero wielerkleding is dus echt bedoeld om te presteren. Daarnaast is al onze wielerkleding volledig zelf te ontwerpen! Dus een uniek design op jouw aero wielershirt of ons complete Aero snelpak is geen probleem! Wij helpen met het maken van een professioneel ontwerp! 

De voordelen van het beginnen met wielrennen?

Er zijn veel voordelen voor beginnende wielrenners. Hieronder zijn enkele voordelen te vinden.

  1. Verbeterde conditie: Wielrennen is een uitstekende vorm van cardiovasculaire training waardoor het hart sterker wordt en de algehele conditie verbetert.    
  2. Gewichtsbeheersing: Wielrennen kan helpen bij het verbranden van calorieën en het beheersen van het gewicht, vooral als het regelmatig wordt gedaan in combinatie met een gezond dieet.
  3. Sociale interactie: Wielrennen kan ook een sociale activiteit zijn, vooral als je deelneemt aan toertochten of lid wordt van een fietsclub.
  4. Op avontuur gaan: Door de fiets te pakken in plaats van de auto kan je de omgeving ontdekken. Je ziet meer en je onthoud het daardoor ook beter. Leuk voor later!
  5. Verbeterde mentale gezondheid: Wielrennen kan helpen bij het verbeteren van de mentale gezondheid door het verminderen van angst en depressie en het verbeteren van de algehele stemming.Wielrennen kan helpen om stress te verminderen en het gevoel van welzijn te verbeteren door de afgifte van endorfine.
  6. Betere slaap: Regelmatige lichaamsbeweging zoals wielrennen kan ook helpen om jouw slaapkwaliteit te verbeteren.
  7. Goed voor het milieu: Fietsen is een milieuvriendelijk alternatief voor autorijden, omdat het geen CO2-uitstoot veroorzaakt en geen fossiele brandstoffen verbruikt.

Kortom, wielrennen kan niet alleen helpen bij het verbeteren van de fysieke gezondheid, maar ook bij het verbeteren van de mentale gezondheid en het algehele welzijn. Een win-win situatie dus!

Heb je nog vragen over dit artikel? Neem contact met ons op en wij beantwoorden gratis al jouw wielren-gerelateerde vragen!

Met sportieve groet,

De mannen van TBT