Wielerkleding ontwerpen vanaf één stuk, kan dat?

Wanneer je op de fiets om je heen kijkt zie je vaak grote groepen op de racefiets of mountainbike waarbij iedereen in dezelfde wielerkleding rijdt. Dat is natuurlijk hartstikke leuk voor vriendengroepen, bedrijven of fietsclubs. Maar niet iedereen is op zoek naar wielerkleding voor een grote groep. Soms wil je slechts voor één persoon, misschien wel jezelf, wielerkleding ontwerpen. Vaak loop je dan tegen een obstakel aan: de minimale afname van custom wielerkleding bij verschillende leveranciers. Kan dit ook anders? Dat ontdek je in deze blog!

Minimale afname om wielerkleding te ontwerpen

Een veelvoorkomend probleem bij aanbieders van custom wielerkleding is een minimale afname van bijvoorbeeld vijf of tien stuks, wat voor een enkele persoon vaak te veel kledingstukken zijn. Dit doen zij om de ontwerpkosten en instelkosten van een ontwerp te verdelen over meerdere artikelen. Het kost een fabrikant altijd wat opstarttijd en kosten om een uniek ontwerp te produceren. Toch zijn er specialisten in zelfontworpen wielerkleding die hier verandering in willen en kunnen brengen. Eén van deze aanbieders zijn wij: TBT Sportwear. Bij ons jonge bedrijf kun je al vanaf één stuk een eigen ontwerp ontwikkelen voor jouw sport- en wielerkleding. Door nauw contact via e-mail of telefoon kun je jouw ontwerpwensen bespreken met onze ontwerper. Wij zullen al jouw wensen in het ontwerp van de wielerkleding proberen te stoppen. Om dit te realiseren blijven wij het ontwerp aanpassen totdat jij helemaal tevreden bent.

Wielerkleding ontwerpen voor jouw sponsoren

In welke situaties zou je wielerkleding willen ontwerpen vanaf één stuk? Dat kan bijvoorbeeld als je graag voor een fanatieke fietser een leuk cadeau wil verzorgen. Een zelfontworpen wielershirt met daarop een leuke afbeelding of logo is dan een fantastisch cadeau. Een andere reden om te kiezen voor custom wielerkleding met een beperkte oplage is het tentoonstellen van logo’s van sponsoren. Veel jonge sporters moeten zelf hun trainingen, materiaal en contributies financieren. Vaak zoeken deze opkomende talenten sponsoren om hun sportieve carrière te ondersteunen. Omdat de jeugdcompetities weinig media-aandacht krijgen, is het moeilijk om sponsoren goed zichtbaar te maken om hun te bedanken voor hun bijdrage. Een effectieve manier om sponsoren toch zichtbaar te maken tijdens het sporten is het ontwerpen van wielerkleding met daarop de logo’s van jouw sponsoren. Zo kun je iets terugdoen voor jouw sponsoren én gebruik je de wielerkleding om meer te trainen. En dat is nu net ons motto: Training Beats Talent! Door kleuren te gebruiken die ook in de logo’s voorkomen, is jouw wielerkleding ook direct herkenbaar voor de sponsor.

Samen met TBT Sportwear kun jij jouw persoonlijke en sponsorgerichte wielerkleding  creëren. En dat zelfs zonder een minimale afname. Benieuwd hoe wij verder te werk gaan? Bekijk dan ons ontwerpproces op deze pagina. Wij kijken er naar uit om voor jou een uniek stukje wielerkleding te maken zonder beperkingen van een minimale oplage!

Neem vrijblijvend contact met ons op en begin direct met het maken van jouw unieke wielerkleding !

Sportieve groet,

De mannen van TBT