Wat is er nou zo leuk aan wielrennen?

Het leukste aan wielrennen is het gevoel van avontuur. Je kan veel van de omgeving zien en het is ook nog eens erg gezond. Wielrennen is een makkelijke sport om mee te beginnen. In de basis is alles wat je nodig hebt een fiets. Als je iets vaker gaat fietsen is een wielrenbroek met zeem ook geen overbodige luxe. Daarnaast is wielrennen een makkelijke manier van vervoer. Je pakt de fiets om boodschappen te doen en tegelijkertijd werk je ook nog aan je gezondheid. Dat is een echte win-win situatie. Voor mij is het vooral leuk om te doen als ik op vakantie ben of op een plek ben waar ik de omgeving niet ken. Wielrennen is dan een erg effectieve manier om de buurt te verkennen of op hele mooie plekken te komen. Doordat je op een lager tempo fietst dan dat je bijvoorbeeld met een auto zou doen neem je de omgeving nog beter in je op. Op deze manier zal je de mooie plekken waar je komt dus niet snel vergeten! Daarbij is het op de fiets in de buitenlucht altijd een hele andere ervaring dat in de auto. Dat maakt de omgeving verkennen op de fiets voor mij dé manier om er op uit te gaan.

Hoe start jij jouw wielrenavonturen

Nu je dit hebt gehoord weet jij wat er leuk is aan wielrennen: het avontuur en de beleving. Plekken zien waar je anders nooit zou komen. Maar wat heb je nodig om goed te beginnen? Allereerst heb je een fiets en een helm nodig. Dat hoeft geen dure of de allernieuwste fiets te zijn. Zorg er wel voor dat je kan vertrouwen op je fiets. Je wilt namelijk niet halverwege de fietsrit problemen krijgen. Daar over gesproken: je kan niet al het gevaar uit de weg gaan. Daarom is het verstandig om altijd reservespullen mee te hebben om jouw band te vervangen. Daarnaast is het ook verstandig om jouw mobiel en betaalmogelijkheden mee te nemen in het geval er iets is gebeurd. In onze zelf te ontwerpen wielershirts zit altijd een extra achterzakje met rits . Op deze manier kan je veilig je belangrijke spullen mee nemen. Combineer dat met een onze zelf te ontwerpen wielrenbroek en je bent helemaal klaar om de omgeving te verkennen!

Heb je nog vragen over dit artikel? Neem contact met ons op en wij beantwoorden gratis al jouw wielren-gerelateerde vragen!

Met sportieve groet,

De mannen van TBT

Wesley custom fietsshirt met rode fietsbroek op col du tourmalet 2