Een sportshirt ontwerpen – Wat komt daar allemaal bij kijken?

Het ontwerpen van een sportshirt is een perfecte manier om jouw bedrijf, vriendenteam of sportclub te voorzien van professionele en persoonlijke sportkleding. Bij ons, TBT Sportwear, ben jij op de juiste plek aangekomen. Wij kunnen vanaf één stuk custom sportkleding produceren en deze al vanaf vier weken leveren. Misschien denk jij dat het bestellen van unieke sportkleding een lastig of langdurig proces is. Wij vertellen jou hieronder wat het allemaal inhoudt zodat jij zult zien dat niets jou in de weg staat in het ontwerpen van eigen sportshirts!

Ontwerpstijlen

Een goed ontwerp bedenken kan een hele klus zijn. Wat kan helpen is onderzoek doen via het internet. Zoek naar interessante ontwerpen van bijvoorbeeld sportteams zodat je een beter idee hebt bij wat jij het liefst zou willen. Ga je voor een druk en opvallend design of wil je liever een kalm en neutraal ontwerp waardoor jouw logo’s er beter uit springen? Wij kunnen aan de hand van jouw voorkeuren een proefontwerp sturen zodat we vanaf daar verder kunnen sparren totdat het definitieve ontwerp is gevormd.

De kleuren van het ontwerp bepalen voor een groot deel hoe de kleding overkomt op anderen. Dit komt door het principe van kleurenpsychologie. Felle en aggressieve kleuren zoals rood en geel geven een ander gevoel dan rustigere kleuren zoals blauw en groen. Mocht je hier meer over willen weten, bekijk dan eens deze link: https://paintingexpert.nl/blogs/nieuws/kleurenpsychologie

Vervolgens komt het een ontwerp vaak ten goede om meerdere kleuren te gebruiken. Voor een rustig ontwerp kies je bijvoorbeeld drie varianten van dezelfde kleur. Voor een opvallend ontwerp werkt het goed om gebruik te maken van contrasterende kleuren die tegenover elkaar staan in het kleurenspectrum. Gebruik van wit of zwart kan de andere kleuren laten knallen. Wat onze printers ook goed kunnen is het printen van een overloop tussen twee kleuren.

Een sportshirt ontwerpen, simpel toch?

Hopelijk hebben wij in deze blog laten zien dat het ontwerpen en bestellen van jouw unieke sportshirts een fluitje van een cent is bij TBT Sportwear. Mocht er toch nog iets onduidelijk zijn, schrijf ons dan gerust een mail via ons contactformulier. Dit is ook de beste manier om met ons contact op te nemen zodra je overtuigd bent van onze werkwijze. Wij staan altijd klaar om jou direct te helpen. Wacht niet langer en mail of bel ons voor een eerste gesprek over jouw wensen, dan kun jij later stralen in jouw zelfontworpen sportshirts!

Bedrukken van het ontwerp

De stof van het sportshirt wordt volledig geïmpregneerd met de inkt zodat jouw design jarenlang mee kan gaan. Onze hoogwaardige printers kunnen honderden kleuren printen waardoor jouw ontwerp tot leven komt. Daarnaast kunnen ontwerpen haarscherp gedrukt worden. Letters, lijnen en scherpe patronen zijn geen probleem. Ben je benieuwd bent naar eerder werk van ons? Kijk dan op onze Instagram pagina of op ons portfolio.

Contact tijdens het ontwerpen van een sportshirt

Gedurende het ontwerpproces staan wij in nauw contact over jouw wensen. Dit kan telefonisch of per mail. Iedere aanpassing die voorgedragen wordt voeren wij door in het ontwerp totdat jij helemaal tevreden bent. Wij sturen het aangepaste design door en jij laat weten of er nog iets anders aangepast moet worden. Wanneer het ontwerp compleet is geef jij ons jouw akkoord. De volgende stap in het maken van jouw custom sportkleding is dan het kiezen van de maten. Hieronder vertellen wij hoe dat in zijn werk gaat.

Keuze van de maat en pasvorm

Het is natuurlijk van groot belang dat jouw unieke sportshirts lekker zitten. Om de juiste maat te garanderen hebben wij drie manieren waarop jij de maten kunt bepalen. Bij de eerste optie sturen wij gratis paskleding op (enkel de verzendkosten zijn voor eigen rekening). Zo kun jij samen met jouw collega’s of vrienden het sportshirt passen en weet je zeker dat je de juiste maat kiest. De tweede optie is het bekijken van onze maattabellen om zo de geschikte kledingmaten te bepalen. Meet thuis jouw lichaamsmaten op en vergelijk deze met onze tabel. Bij vragen of twijfel kunnen wij jou natuurlijk altijd gratis adviseren! Als derde optie is het mogelijk om langs te komen in Uitgeest (Noord-Holland) om bij ons te komen passen. Deze laatste optie is uiteraard ook geheel gratis.

De volgende keuze is wat voor pasvorm de sportshirts gaan hebben. Misschien zoek jij wel sportshirts voor een evenement waar jij met collega’s aan mee gaat doen. Of zoek je voor jouw vriendenteam een nieuwe outfit. Voor ieder lichaam hebben wij een passend sportshirt. We hebben zowel een heren/unisex pasvorm en een dames pasvorm. De heren/unisex pasvorm heeft een rechte lijn van de borst tot de onderkant. De dames pasvorm is getailleerd. Klik hier om te zien welke maat het beste voor jou past.