DIY fietsmode: ontwerptips voor jouw eigen unieke wielerkleding

Naast dat het een ontzettend leuke ervaring is en jij echt iets unieks kunt creëren, kan het ontwerpen van wielerkleding best wel moeilijk zijn. Je kunt immers alles kiezen en aanpassen naar jouw wensen. Om tijd te besparen en er zeker van te zijn dat jouw zelfontworpen wielerkleding naar wens geproduceerd wordt geven wij jou wat tips in deze blog.

Ontwerp volgens een visie

Het is soms makkelijker om eerst een stapje terug te doen en na te denken wat jouw wielerkleding moet gaan uitstralen. Hierbij kun je het beste de normen en waarden van jouw bedrijf gebruiken als basis. Staat jouw bedrijf bekend als een serieus en doortastende organisatie, dan is een rustiger ontwerp met klassieke kleuren misschien wel wat jij zoekt. Is jouw bedrijf juist eerder een energieke organisatie die zichzelf niet al te serieus neemt, dan kun je helemaal los gaan met het ontwerp. Als opvallen jouw doel is, ga dan voor de felle neon kleuren en gebruik veel contrast. Teams zoals EF Education laten zien dat juist door iets te ontwerpen wat in de ogen van behoorlijk wat mensen lelijk is, je wel veel ogen op jezelf gericht krijgt. Met deze kennis in gedachten kun je nu een betere keuze maken wat voor type ontwerp jij wilt maken.

Kies een kleurenpalet


Net als bij het inrichten van huizen of het maken van een huisstijl van een bedrijf is het kiezen van de juiste kleuren van groot belang. De combinatie van kleuren bepaald voor een groot deel hoe de eerste indruk is van jouw sportkleding. Ontwerp jij sportkleding voor een sportteam en willen jullie de tegenstanders intimideren? Dan kun je het beste voor dominante kleuren kiezen zoals rood. Anderzijds zijn kleuren zoals blauw en groen wat meer kalmerende kleuren. Kleurpsychologie is de studie naar het effect van kleuren op het gevoel dat mensen krijgen als ze deze zien. Hier kun je op inspelen bij het kiezen van jouw kleurenpalet. Lees hier wat over voordat je jouw kleurkeuze maakt en je weet zeker dat jouw wielerkleding het gewenste effect zal hebben!

TBT Custom wielershirt ontwerpen Artika design

Kies de juiste materialen

Wanneer jij helemaal tevreden bent met jouw ontwerp is het van belang dat de materialen van de wielerkleding bij jouw doelen passen. Dat hangt voornamelijk af van de locatie waar jij wilt gaan fietsen en de mate van inspanning die je daarbij wilt leveren. Veel vriendengroepen of bedrijven willen samen een lekker rondje fietsen en doen dit dan het liefst in zelfontworpen wielerkleding. Maar stel dat jij nou het doel hebt om met een wielerteam mee te doen aan wedstrijden of op fietsvakantie te gaan op plekken waar het heet kan worden, dan is het belangrijk dat je de materialen van jouw wielerkleding daar op aanpast. Bij ons kun je kiezen uit drie verschillende soorten stofcombinaties voor het wielershirt. Lees op onze productpagina’s van de wielershirts welke combinatie het beste bij jouw fietsdoel past.  Hopelijk heb je wat aan onze ontwerptips. Toch is dit pas het tipje van de sluier. Als je meer tips wilt weten kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen jou graag aan het mooiste ontwerp op de beste wielerkleding!

TBT Sportwear op limburgs mooiste