Wielrenbroek ontwerpen voor lange afstanden

Veel wielrenners genieten ervan om urenlange fietstochten te maken in Nederland of het buitenland. Naast een goede conditie en een fiets die goed is onderhouden is de kwaliteit van je wielrenbroek van groot belang tijdens deze lange afstanden. Waar moet je op letten tijdens het ontwerpen van een wielrenbroek als je van plan bent om veel kilometers te fietsen? Dat behandelen we in deze blog!

Het belang van een goede zeem

Een goed zeem is essentieel voor jouw comfort op de fiets. Gelukkig weten wij bij TBT Sportwear precies waar een zeem aan moet voldoen om jou urenlang support te bieden. Of het nu gaat om de 24-uurs race van Zandvoort of zes keer de Mont Ventoux beklimmen op één dag, onze zemen hebben het allemaal doorstaan. Door onze zemen zelf te testen en te luisteren naar de feedback van de vele fietsers in TBT kleding weten wij zeker dat onze zemen geschikt zijn. Maar wat maakt een zeem nou goed? Meestal kijken wielrenners eerst naar de dikte van de zeem, want zij denken: “Een dik zeem is een goed zeem”. Dit is niet altijd het geval. Het belangrijkste is de dichtheid van het schuim waaruit de zeem is opgebouwd. In onze toplijn hebben wij een zeem ingebouwd van Elastic Interface. Dit bekende merk dat zemen produceert voor de grootste fietskledingmerken heeft een zeem voor ultra lange ritten dat niet dikker is dan hun andere zemen. Het geheim ligt in het gebruikt van meerdere soorten schuim met verschillende dichtheden. Deze zijn strategisch geplaatst in het zeem. Dit zorgt ervoor dat je het zeem nauwelijks voelt tijdens het fietsen, terwijl je toch langdurig comfort ervaart.

Wielrenbroek ontwerpen voor dames en heren

Het ontwerpen van een wielrenbroek verschilt iets voor dames en heren. Vaak zijn er namelijk twee vormen van het zeem, speciaal ontwikkeld voor mannen- en vrouwenlichamen. Het verschil zit hem in de locatie van het dikste en stevigste gedeelte van het zeem. Door de verschillende vormen van de heupbotten moet dit op een iets andere plaats zitten voor dames en heren. Daarnaast is de afwerking van de bretels een belangrijke factor voor het comfort, met name voor de dames. Zij kunnen soms last hebben van de locatie van de bretels. Bij TBT Sportwear kun je wielrenbroeken ontwerpen waarbij de bretels naadloos zijn afgewerkt. Deze zullen niet gaan snijden en zul je na een paar minuten al niet meer voelen.

Zoals je hebt gelezen speelt met name de zeem een grote rol bij het ontwerpen van een wielrenbroek voor lange afstanden. Let bij het kiezen van een wielrenbroek om te ontwerpen dus niet alleen op de mogelijkheid om zelf kleuren en patronen toe te voegen. Kijk vooral zorgvuldig naar het type zeem en de afwerking van de wielrenbroek voordat je begint met het ontwerpen. Zo ben je verzekerd van urenlang fietsplezier. Wij kunnen jou garanderen dat je op dat gebied bij ons letterlijk en figuurlijk goed zit! Benieuwd naar onze twee soorten wielrenbroeken en de verschillen tussen de twee versies? Bekijk dan hier meer informatie over onze Classic wielrenbroek en onze High performance wielrenbroek. Beide wielrenbroeken zijn uiteraard geheel zelf te ontwerpen, Bij vragen neem vrijblijvend contact met ons op.

Sportieve groet,

De mannen van TBT.